Ciasto którego nie da się nie lubić, aromatyczne i smaczne.
Szczegóły
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Biszkopty okrągłe – 1 opakowanie – 250 g
Śmietana 30 % – 200 ml
Serek mascarpone – 250 g
Mango – 1 szt
Galaretka przezroczysta – 2 szt
Kiwi – 3 szt
Rodzynki – 50 g
Galaretka z kiwi – 1 szt
Konfitura wiśniowa – 280 g
Galaretka wiśniowa – 1 szt
Wiórka do posypania
Kroki
- Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Mango obrać , zblendować.
- Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć biszkoptami. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na biszkopty.
- Kiwi obrać zblendować , dodać 1 szklankę wody zagotować, rozpuścić galaretkę, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto , posypać rodzynkami.
- Konfiturę wiśniową zagotować dodając 3/4 szklanki wody, rozpuścić galaretkę wiśniową , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.
- Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.
No rzeczywiście “rozkosznie pyszne” to ciasto. Szkoda, że nie stoi u mnie na stole ;(
Proste w przygotowaniu, zrobi każdy. 🙂
Proste w przygotowaniu, zrobi każdy. 🙂
Muszę zrobić mężusiowi :). Każdy facet by się skusił…
Prosta do wykonania , nie wymaga również dużego trudu , robi się trochę równolegle z inną czynnością . 🙂