Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kolacji.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
- Pieczarki – 15 dag 
- Pomidor – 1 szt 
- Fasola czarna konserwowa – 80 g 
- Por – 1/3 szt. 
- Jajka kurze – 2 szt. 
- Sok z cytryny – 1 łyżeczka 
- Musztarda – 1 łyżeczka 
- Olej – 3 łyżki 
- Sól, pieprz czarny mielony 
Kroki
- Pieczarki obrać, pokroić , ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić.
- Pomidora umyć , pokroić w kostkę.
- Fasolę osączyć z zalewy. Składniki umieścić w salaterce. 
- Pora umyć , pokroić w drobną kostkę , sparzyć gorącą gotowaną wodą.
- Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę , dodać do pozostałych składników. 
- Doprawić solą i pieprzem, pozostawić aby składniki się wymieszały.
- Musztardę, olej, sok z cytryny umieścić w małym słoiczku , doprawić solą, mieszać energicznie, aby składniki się wymieszały.
- Polewać porcje sałatki przed podaniem. 
