Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kolacji.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Pieczarki – 15 dag
Pomidor – 1 szt
Fasola czarna konserwowa – 80 g
Por – 1/3 szt.
Jajka kurze – 2 szt.
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Musztarda – 1 łyżeczka
Olej – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Pieczarki obrać, pokroić , ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić.
- Pomidora umyć , pokroić w kostkę.
- Fasolę osączyć z zalewy. Składniki umieścić w salaterce.
- Pora umyć , pokroić w drobną kostkę , sparzyć gorącą gotowaną wodą.
- Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę , dodać do pozostałych składników.
- Doprawić solą i pieprzem, pozostawić aby składniki się wymieszały.
- Musztardę, olej, sok z cytryny umieścić w małym słoiczku , doprawić solą, mieszać energicznie, aby składniki się wymieszały.
- Polewać porcje sałatki przed podaniem.