Medaliony z kurczaka z ananasem

Filet z kurczaka podany w ten sposób, smakuje wyśmienicie.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka podwójny

  • Plastry ananasa – 6 szt.

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Jajko kurze – 2 szt.

  • Tarta bułka do obtoczenia

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do kurczaka

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Filety pociąć w plastry, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
  • Jajka rozkłócić , włożyć plastry kurczaka a następnie obtoczyć w tartej bułce.
  • Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane plastry kurczaka i obsmażyć z obu stron.
  • Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym umieścić ananasa.
  • Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach i posypać na ananasy.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić przygotowane medaliony i piec do dobrego zrumienienia sera.
  • Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*