Jabłkowe kwiatki

Szybki i pyszny deser na podwieczorek.

Szczegóły

Liczba porcji

9 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Jabłka średnie – 4 szt.

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Cynamon do posypania

  • Żurawina – 2 dag

  • Foremki do muffinek

Kroki

  • Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie na cienkie plasterki.
  • Ciasto francuskie pociąć na wielkość plasterka , około 2 cm.
  • Na plasterku ułożyć jabłka.
  • Zwinąć w rulonik i włożyć do foremki na muffinki, na wierzch ułożyć po kilka żurawin.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kwiatki i piec 20 – 30 minut.
  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*