Filet z kurczaka podany w ten sposób, smakuje wyśmienicie.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Filet z kurczaka podwójny
Plastry ananasa – 6 szt.
Ser mozzarella – 10 dag
Jajko kurze – 2 szt.
Tarta bułka do obtoczenia
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do kurczaka
Olej do smażenia
Kroki
- Filety pociąć w plastry, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
- Jajka rozkłócić , włożyć plastry kurczaka a następnie obtoczyć w tartej bułce.
- Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane plastry kurczaka i obsmażyć z obu stron.
- Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym umieścić ananasa.
- Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach i posypać na ananasy.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić przygotowane medaliony i piec do dobrego zrumienienia sera.
- Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.