Kotlety mielone z serami i szpinakiem

Puszyste, delikatne i aromatyczne kotlety.

Szczegóły

Liczba porcji

5 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Mięso wieprzowe mielone – 25 dag

  • Szpinak mrożony – 2 kulki

  • Ser feta – 150 g – 1/2 opakowania

  • Ser mozzarella – 7 dag

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Gałka muszkatołowa – 1/3 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Szpinak rozmrozić. Mięso przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić szpinak , doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 5 minut.
  • Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Do miseczki włożyć mięso, wbić jajko, dodać sery oraz szpinak.
  • Wszystko dokładnie wymieszać, uformować kotleciki.
  • Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoto – brązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
  • Podawać z ziemniakami i dowolnym dodatkiem.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Mniam, puszyste! I jak zwykle bogato napakowane 🙂

     
    • Marianna

      Kotlety z różnymi dodatkami to zawsze coś nowego, smakuje inaczej, chętnie się je zjada. Pozdrawiam.

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*