Sałatka gościnna

Pyszna, aromatyczna, pożywna, która posmakuje każdemu.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Makaron ryżowy – 100 g

  • Kapary – 100 g – 1/2 słoiczka

  • Brokuł – 1/2 szt.

  • Rzodkiewka – 6 szt.

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Oliwki zielone – 20 szt.

  • Mieszanka warzywna ( kukurydza, fasola czerwona ) – 212 ml

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 3 łyżki

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

Kroki

  • Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Brokuł podzielić na różyczki, ugotować.
  • Oliwki pokroić w ćwiartki, umieścić w salaterce.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
  • Mieszankę warzywną, kapary, osączyć z zalewy.
  • Rzodkiewkę pokroić w kostkę.
  • Jajka, kapary, rzodkiewkę, mieszankę warzywną , dodać do warzyw w salaterce.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą, dodać do sałaty , wymieszać.
  • Sałatkę schłodzić około 2 godziny aby smaki się wymieszały.
 

2 komentarze

  1. Zestawienie składników jest dość niezwykłe, ale na pewno aromatyczne. Mozna chociaż oczami podjeść i się zachęcić do zrobienia. Pozdrawiam 🙂

     
    • Marianna

      Lubię różne połączenie składników ,nawet gdy wydają się zaskakujące, ale efekt smaczny, i o to chodzi. Polecam

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*