Kotlety z tymi dodatkami to obiadowy przebój.
Szczegóły
Liczba porcji
6 szt.
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Mięso mielone wieprzowe – 30 dag
Kurki – 100 g
Ser feta – 70 g
Jajko kurze – 1 szt.
Przyprawa do mięsa wieprzowego – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Tarta bułka do obtoczenia
Olej do smażenia
Kroki
- Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać.
- Kurki umyć, pokroić w drobną kostkę. Ser feta pokruszyć, dodać do mięsa.
- Wbić jajko.
- Dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce.
- Na patelni rozgrzać olej, smażyć aż będą rumiane z obu stron. Podawać z ulubionym dodatkiem.
Pyszne mielone, uwielbiam takie 🙂
Cieszę się że przypadły do gustu. 🙂