Kotleciki ziemniaczane z dodatkami

Pyszne , aromatyczne kotleciki , na szybki obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Ziemniaki – 50 dag

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka

  • Kabanosy małe – 4 laski

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Mąka pszenna – 1/2 szklanki + do podsypania

  • Zioła polskie – 1/2 łyżeczki

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Ziemniaki obrać, ugotować , wystudzić , przecisnąć przez praskę.
  • Szczypiorek umyć , ściąć na drobno dodać do ziemniaków.
  • Kabanosy pokroić na drobno , dodać.
  • Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać.
  • Wbić jajko , dodać mąkę, zioła polskie , zagnieść ciasto i uformować kotleciki.
  • Na patelni rozgrzać olej usmażyć na złocisty kolor z obu stron, osączyć na ręczniku.
  • Podawać z dowolnym sosem jaki kto lubi.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*