Pyszne , aromatyczne kotleciki , na szybki obiad.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Ziemniaki – 50 dag
Ser mozzarella – 10 dag
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Kabanosy małe – 4 laski
Jajko kurze – 1 szt.
Mąka pszenna – 1/2 szklanki + do podsypania
Zioła polskie – 1/2 łyżeczki
Olej do smażenia
Kroki
- Ziemniaki obrać, ugotować , wystudzić , przecisnąć przez praskę.
- Szczypiorek umyć , ściąć na drobno dodać do ziemniaków.
- Kabanosy pokroić na drobno , dodać.
- Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać.
- Wbić jajko , dodać mąkę, zioła polskie , zagnieść ciasto i uformować kotleciki.
- Na patelni rozgrzać olej usmażyć na złocisty kolor z obu stron, osączyć na ręczniku.
- Podawać z dowolnym sosem jaki kto lubi.