Kotleciki z fileta kurczaka z papryką

Delikatne mięso kurczaka, różnokolorowa aromatyczna papryka , idealne połączenie na smaczne kotleciki.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt

Czas przygotowania

20 minut

Czas pieczenia

35 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1/3 szt

  • Papryka zielona – 1/3 szt

  • Papryka żółta – 1/3 szt

  • Ser mozzarella – 5 dag

  • Jajko kurze – 1 szt

  • Tarta bułka – 2 łyżki + do obtoczenia

  • Przyprawa do kurczaka – 1 łyżeczka

  • Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet z kurczaka umyć , pokroić w drobną kosteczkę. Papryki umyć , również drobno pokroić. Umieścić w miseczce.
  • Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Fileta doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka, papryki ziołami prowansalskimi. Wbić jajko, dodać ser oraz tartą bułkę , wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
  • Uformować kotleciki, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 35 minut , do zrumienienia kotlecików. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*