Danie to , uzależnia swoim smakiem.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Podwójny filet z kurczaka
Kapary – 60 g – 1/2 słoiczka
Oliwki zielone – 20 szt.
Pieczarki – 15 dag
Ser mozzarella kulka – 1 szt
Ser mozzarella – 8 dag
Papryka czerwona – 6 paseczków
Przyprawa śródziemnomorska – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Kroki
- Filet umyć, pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą śródziemnomorską, pozostawić na 1 godzinę.
- Pieczarki obrać, pokroić.
- Kapary, oliwki osączyć z zalewy, oliwki pokroić na połowę.
- Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser w kulce , pokroić w plastry.
- Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć plastry fileta z obu stron, włożyć do naczynia żaroodpornego.
- Do patelni po obsmażanym filecie wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty.
- Na obsmażone filety , ułożyć plastry mozzarelli.
- Na mozzarellę ułożyć pieczarki , a na nie oliwki i kapary.
- Paski papryki pokroić w kostkę , wyłożyć na filety.
- Na wierzch posypać utarty ser.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowane filety, piec 25 minut, do dobrego zrumienienia sera.
- Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
Witam, pani Marysiu! dawno nie zaglądałam, ale widzę, że u pani zdrowo i kolorowo! Pozdrawiam 🙂
Lubię kolorowo i owocowo, jak da się zauważyć 🙂