Dwukolorowy deser z owocami

Pyszny deser , który przygotujemy szybko nie czekając na zakrzepnięcie każdej z galaretek.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Galaretka cytrynowa – 1 szt

  • Galaretka malinowa – 1/2 szt

  • Morele – 2 szt

  • Borówki – 3 łyżki

  • Maliny – 3 łyżki

Kroki

  • Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , dodać 1 szklankę zimnej gotowanej wody , wymieszać , wlać do 2 pucharków.
  • Morele umyć , usunąć pestkę , przekroić , dodać do galaretki.
  • Galaretkę malinową rozpuścić w 80 ml gorącej gotowanej wody, podzielić na 2 części. Każdą część wlewać powoli po łyżce stołowej aby spływała po brzegu pucharka w dół.
  • Borówki umyć wrzucić po kilka , pozostawić do zakrzepnięcia.
  • Maliny umyć i osączyć , przed podaniem ułożyć na wierzchu i można dodać jeszcze ciastko lub kleksa śmietany.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Śliczny! I dobry na stawy (żelatyna 😉

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*