Pyszny deser , który przygotujemy szybko nie czekając na zakrzepnięcie każdej z galaretek.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Galaretka cytrynowa – 1 szt
Galaretka malinowa – 1/2 szt
Morele – 2 szt
Borówki – 3 łyżki
Maliny – 3 łyżki
Kroki
- Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , dodać 1 szklankę zimnej gotowanej wody , wymieszać , wlać do 2 pucharków.
- Morele umyć , usunąć pestkę , przekroić , dodać do galaretki.
- Galaretkę malinową rozpuścić w 80 ml gorącej gotowanej wody, podzielić na 2 części. Każdą część wlewać powoli po łyżce stołowej aby spływała po brzegu pucharka w dół.
- Borówki umyć wrzucić po kilka , pozostawić do zakrzepnięcia.
- Maliny umyć i osączyć , przed podaniem ułożyć na wierzchu i można dodać jeszcze ciastko lub kleksa śmietany.
Śliczny! I dobry na stawy (żelatyna 😉
Smaczny , polecam. 🙂