Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
20 porcji
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Ciastka Pettit Berry kakaowe – 40 szt.
Sernik na zimno – 1 opakowanie
Maliny świeże – 35 dag
Mango – 1 szt.
Galaretka o smaku malinowym – 2 szt.
Galaretka przezroczysta – 1 szt.
Migdały płatki – 50 g
Mleko – 2 szklanki
Kroki
- Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników – 20 szt.
- Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyłożyć na herbatniki, przykryć warstwą herbatników.
- Maliny umyć. Galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy zaczną tężeć wymieszać z malinami , wyłożyć na ciasto.
- Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody. Mango obrać usunąć pestkę , zblendować. Wymieszać z galaretką , wyłożyć na ciasto.
- Migdały podprażyć na patelni posypać po wierzchu.
- Ciasto schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.
Ślicznie wygląda w przekroju 🙂
Równie dobrze smakuje, jak Pani zauważyła ja preferuję ciasta z owocami, gdyż one wyglądają apetycznie i równie dobrze smakują. 😉