Super przekąska w kilka chwil.
Szczegóły
Liczba porcji
7 szt
Czas przygotowania
20 minut
Lista składników
Burak – 2 szt
Ser feta z ziołami w zalewie – 150 g
Sałata masłowa – 7 listków
Pomidor – 1 szt
Orzechy włoskie – 2 łyżki
Sezam – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 4 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Buraki upiec lub ugotować, obrać, pokroić w plastry.
- Sałatę , pomidora umyć.
- Na talerzu ułożyć listki sałaty, na niej ułożyć plasterki buraka.
- Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć pod plasterki buraka.
- Kostki sera osączyć z zalewy i położyć na plasterki buraka.
- Orzechy pokroić, posypać po wierzchu, posypać również sezamem.
- Doprawić solą i pieprzem. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek i polać carpaccio.
Ładnie to pani ułożyła, przeważnie plasterki są w koło na talerzu, a tu odmiana. Fajnie wygląda!
Również dobrze smakuje , polecam. 🙂