Carpaccio z buraka

Super przekąska w kilka chwil.

Szczegóły

Liczba porcji

7 szt

Czas przygotowania

20 minut

Lista składników

  • Burak – 2 szt

  • Ser feta z ziołami w zalewie – 150 g

  • Sałata masłowa – 7 listków

  • Pomidor – 1 szt

  • Orzechy włoskie – 2 łyżki

  • Sezam – 2 łyżki

  • Oliwa z oliwek – 4 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Buraki upiec lub ugotować, obrać, pokroić w plastry.
  • Sałatę , pomidora umyć.
  • Na talerzu ułożyć listki sałaty, na niej ułożyć plasterki buraka.
  • Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć pod plasterki buraka.
  • Kostki sera osączyć z zalewy i położyć na plasterki buraka.
  • Orzechy pokroić, posypać po wierzchu, posypać również sezamem.
  • Doprawić solą i pieprzem. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek i polać carpaccio.
 

2 komentarze

  1. Ładnie to pani ułożyła, przeważnie plasterki są w koło na talerzu, a tu odmiana. Fajnie wygląda!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*