Pożywny i aromatyczny dodatek do śniadania lub kolacji.
Szczegóły
Liczba porcji
9 szt.
Czas przygotowania
20 minut
Lista składników
Buraki czerwone – 2 szt.
Jajka kurze – 2 szt.
Ser feta – 150 g – 1/2 opakowania
Korniszony małe – 5 szt.
Papryczki chilli – 5 pasków
Listki bazylii – 9 szt.
Majonez – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Sezam do posypania
Kroki
- Buraki upiec w piekarniku lub kupić ugotowane w sklepie. Pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, posmarować majonezem.
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ósemki.
- Ser feta pokroić w słupki, ułożyć po środku każdego plastra a po obu stronach ósemki jajka.
- Ogórki przekroić na połówki położyć z jednej strony. Przed ogórkiem połowę paska papryczki. Przed papryczką listek bazylii. Doprawić solą i pieprzem , posypać sezamem.
- Podajemy z wędliną i tostami lub chlebem.
Pani Marysiu, jest pani kulinarną czarodziejką. Ależ ta rodzinka ma z panią dobrze!
Dziękuję za takie super porównanie, lubię robić coś nowego, takiego innego,:)