Pożywna sałatka do pracy lub nawet jako drugie danie dla zabieganych.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Tortellini z serem rocotta i szpinakiem – 250 g
Filet z kurczaka pojedynczy – 1 szt
Sałata rzymska – 10 listków
Papryka czerwona – 1/2 szt
Oliwki czarne – 20 szt
Ogóreczki małe – 10 szt
Groszek w zalewie – 80 g
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Przyprawa do sałaty – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Olej do smażenia
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu , umieścić w salaterce.
- Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka, usmażyć, wystudzić.
- Sałatę umyć, porwać na drobno, dodać. Paprykę umyć , pokroić w kostkę, dodać. Oliwki osączyć , przekroić na połowę , dodać. Groszek osączyć, dodać.
- Dodać usmażony filet z kurczaka. Ogóreczki pokroić w kostkę , dodać.
- Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać.
- Każdą porcję przed podaniem , polać oliwą z oliwek.