Sakiewki z fileta kurczaka

Filet z kurczaka otoczony warzywami , to przebój obiadowy.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Pieczarki – 15 dag

  • Cebula – 1/2 szt

  • Cukinia – 1/3 szt

  • Papryka czerwona – 1/3 szt

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Suszone pomidory – 4 szt

  • Zioła prowansalskie – 2 łyżeczki

  • Masło – 2 łyżki

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Musztarda – 4 łyżeczki

Kroki

  • Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka.
  • Cebulę obrać , pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię umyć utrzeć na tarce o grubszych otworach. Paprykę umyć , pokroić w drobną kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Na patelni rozpuścić masło , wrzucić cebulę smażyć chwilę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać cukinię smażyć 3 minuty , doprawić ziołami prowansalskimi.
  • Rozłożyć plastry fileta , posmarować musztardą , na nich ułożyć porcję smażonych warzyw, suszonego pomidora oraz paprykę.
  • Posypać porcją sera.
  • Spiąć wykałaczką w sakiewkę , ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*