Surówka ta – świeży powiew wiosny, smakuje wyjątkowo.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Sałata masłowa – 10 listków
Pomidor – 1 szt.
Ogórek – 1 szt.
Rzodkiewka – 8 szt.
Papryka – 1/2 szt.
Szczypiorek – 1/3 pęczka
Śmietana 18 % – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do surówek – 1/2 łyżeczki
Kroki
- Liście sałaty umyć , porwać na drobno, włożyć do salaterki.
- Ogórek obrać, pokroić w słupki a następnie na drobno, dodać do sałaty.
- Rzodkiewkę umyć , przekroić na połowę a następnie w plasterki , dodać.
- Pomidor umyć , pokroić w kostkę.
- Paprykę umyć pokroić w kostkę.
- Szczypiorek ściąć, dodać , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do surówek, wymieszać.
- Dodać śmietanę, wymieszać , przygotować krótko przed podaniem.