Młode ziemniaki w połączeniu z apetycznymi, aromatycznymi warzywami doskonale smakują.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Ziemniaki młode średniej wielkości – 4 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Rzodkiewka – 4 szt.
Pomidor – 1 szt.
Cebula czerwona – 1 szt.
Fasola czerwona w zalewie – 270 ml
Kabanosy serowe – 6 lasek
Sól , pieprz czarny mielony
Majonez – 5 łyżek
Kroki
- Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.
- Rzodkiewki pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w drobne słupki.
- Pomidora, paprykę pokroić w kostkę. Fasolę osączyć z zalewy.
- Składniki w salaterce doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez wymieszać, pozostawić na 2 godziny aby smaki się wymieszały.