Bardzo pożywna, smaczna , idealna na drugie śniadanie lub do pracy, szczególnie w piątek.
Szczegóły
Ilość porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
15 minut
Lista składników
Tortellini – 250 g – 1/2 opakowania
Ser feta w kostkach w zalewie – 400 g – 1/2 opakowania
Suszone pomidory – 10 szt
Sałata rzymska – 8 płatków
Brokuł – 1/2 szt
Żurawina – 2 łyżki
Ziarna słonecznika – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Brokuł umyć , rozebrać na różyczki , ugotować , umieścić w salaterce.
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu , dodać do brokuła.
- Połowę sera osączyć z zalewy i dodać.
- Pomidory suszone przekroić na połowę i dodać.
- Sałatę umyć , porwać na części , dodać. Żurawinę opłukać , dodać.
- Sałatę doprawić solą i pieprzem , wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek. Podprażony i wystudzony słonecznik , posypać po wierzchu. Każdą porcję przed podaniem , polać oliwą z przyprawą.
Taka sałatka to może być nawet pysznym obiadem! Świetny przepis, dziękuje!
Oczywiście , to sycąca , z mnóstwem witamin. 🙂