Zawijaski z boczkiem

Prosta i szybka w przygotowaniu przekąska, zachwyci domowników i gości.

Szczegóły

Liczba porcji

16 porcji

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Boczek szynkowy plastry – 25 dag

  • Pieczarki – 30 dag

  • Ser pleśniowy – 120 g

  • Musztarda francuska – 200g

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Czarnuszka – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Pieczarki obrać , pokroić . Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć.
  • Ciasto podzielić na połowę, posmarować musztardą , ułożyć plastry boczku.
  • Na boczku ułożyć pieczarki. Ser pokroić w słupki i ułożyć wzdłuż jednego boku.
  • Zwinąć w rulon , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko rozkłócić , posmarować i posypać czarnuszką.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia.
 

3 komentarze

  1. Apetyczne i kaloryczne 😉 Zjadłbym nawet, gdybym potem musiał godzine biegać…

     

Skomentuj Jacek Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*