Niezwykle aromatyczny deser uświetni każdy obiad.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Prince polo – 2 szt.
Śmietana 30 % – 200 ml
Galaretka o smaku morelowym – 1 szt
Galaretka o smaku agrestowym – 1 szt.
Galaretka o smaku wiśniowym – 1 szt.
Granat – 1 szt
Mandarynki – 4 szt.
Kroki
- Galaretkę o smaku morelowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę o smaku agrestowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
- Prince polo pokruszyć na bardzo drobno , można utrzeć na tarce. Podzielić na 4 części i ułożyć w każdym pucharku.
- Pestki granata wyłuskać.
- Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z krzepnącą galaretką morelową. Wyłożyć każdą porcję na pokruszone princo polo, na wierzch po 2 łyżki pestek granata.
- Galaretkę wiśniową rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić.
- Zakrzepniętą galaretkę agrestową , pokroić w kostkę i dodać do pucharków.
- Mandarynki obrać , rozdzielić na cząstki i po 1 dodać do pucharków.
- Dodać pozostałe pestki granata i zalać zimną galaretką wiśniową.
- Schłodzić 3 godziny.