Apetyczny deser

Niezwykle aromatyczny deser uświetni każdy obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Prince polo – 2 szt.

  • Śmietana 30 % – 200 ml

  • Galaretka o smaku morelowym – 1 szt

  • Galaretka o smaku agrestowym – 1 szt.

  • Galaretka o smaku wiśniowym – 1 szt.

  • Granat – 1 szt

  • Mandarynki – 4 szt.

Kroki

  • Galaretkę o smaku morelowym rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę o smaku agrestowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
  • Prince polo pokruszyć na bardzo drobno , można utrzeć na tarce. Podzielić na 4 części i ułożyć w każdym pucharku.
  • Pestki granata wyłuskać.
  • Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z krzepnącą galaretką morelową. Wyłożyć każdą porcję na pokruszone princo polo, na wierzch po 2 łyżki pestek granata.
  • Galaretkę wiśniową rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić.
  • Zakrzepniętą galaretkę agrestową , pokroić w kostkę i dodać do pucharków.
  • Mandarynki obrać , rozdzielić na cząstki i po 1 dodać do pucharków.
  • Dodać pozostałe pestki granata i zalać zimną galaretką wiśniową.
  • Schłodzić 3 godziny.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*