Zawijane z karkówki

Aromatyczne danie obiadowe.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Karkówka – 5 plastrów

  • Cukinia – 1/2 szt.

  • Pomidory suszone – 3 szt.

  • Ser pleśniowy biały – 125 g – 30 g

  • Marynata klasyczna – 1 opakowanie

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Karkówkę lekko rozbić. Przygotować marynatę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Włożyć plastry, zamarynować, pozostawić 2 godz.
  • Cukinię pokroić w plastry, posmarować lekko olejem, podsmażyć na patelni.
  • Ułożyć plastry cukini.
  • Na plastrze cukini ułożyć karkówkę.
  • Ser pleśniowy pokroić w plastry. Pomidory na połowę, ułożyć na karkówkę.
  • Zwinąć w roladę spiąć wykałaczką.
  • Zawijane umieścić wszystkie w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem delikatnie.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wstawić zawijane, piec 40 minut. Podawać z ziemniakami i pomidorami.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Dzisiaj mało kto robi karkówkę. A ja uważam, że to dobre mięso. Mamy w miasteczku mała masarnię, gdzie są świnie ze chlewka, a nie z tuczarni i karkówka często gości na moim stole. A z tymi zawijaskami nie ma tak dużo roboty 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*