Zawijane z bukietem serów.

Idealne danie na gościnny obiad.

Szczegóły

Liczba porcji

10 szt.

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Schab – 10 plastrów

  • Ser pleśniowy – 120 g – 1 opakowanie

  • Ser feta – 150 g – 1/2 opakowania

  • Ser mozzarella – 6 dag

  • Żurawina – 2 dag

  • Chrzan – 10 łyżeczek

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Rękaw do pieczenia

Kroki

  • Schab rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Każdy plaster posmarować 1 łyżeczką chrzanu.
  • Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach , posypać po chrzanie.
  • Fetę pokroić w słupki , ułożyć po środku. Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć po obu stronach fety. Żurawinę przepłukać i układać po kilka na serach.
  • Każdy plaster , zwinąć , spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Zawijane ułożyć w rękawie do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić , piec 40 minut.
  • Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*