Idealne danie na gościnny obiad.
Szczegóły
Liczba porcji
10 szt.
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Schab – 10 plastrów
Ser pleśniowy – 120 g – 1 opakowanie
Ser feta – 150 g – 1/2 opakowania
Ser mozzarella – 6 dag
Żurawina – 2 dag
Chrzan – 10 łyżeczek
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Rękaw do pieczenia
Kroki
- Schab rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Każdy plaster posmarować 1 łyżeczką chrzanu.
- Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach , posypać po chrzanie.
- Fetę pokroić w słupki , ułożyć po środku. Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć po obu stronach fety. Żurawinę przepłukać i układać po kilka na serach.
- Każdy plaster , zwinąć , spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Zawijane ułożyć w rękawie do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić , piec 40 minut.
- Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.