Sałata idealna na drugie śniadanie lub do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
7 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Makaron ryżowy – 100 g
Seler naciowy – 4 szt.
Kalarepa – 1 szt.
Jajka kurze – 4 szt.
Ser sałatkowy z ziołami – 180 g
Ogórek gruntowy – 2 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Mieszanka warzywna ( groszek, kukurydza ) – 212 ml
Sok z cytryny – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 4 łyżki
Kroki
- Makaron ryżowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, włożyć do salaterki.
- Selera umyć, skroić w drobną kostkę dodać do makaronu.
- Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny, dodać do salaterki.
- Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę dodać do warzyw.
- Ogórki obrać pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę dodać do pozostałych składników.
- Serek pokroić w kostkę, dodać.
- Mieszankę warzywną osączyć z zalewy, dodać.
- Całość doprawić solą i pieprzem dodać majonez i dokładnie wymieszać. pozostawić w lodówce aby smaki się przemieszały.