Wielowarzywna sałata

Sałata idealna na drugie śniadanie lub do pracy.

Szczegóły

Liczba porcji

7 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Makaron ryżowy – 100 g

  • Seler naciowy – 4 szt.

  • Kalarepa – 1 szt.

  • Jajka kurze – 4 szt.

  • Ser sałatkowy z ziołami – 180 g

  • Ogórek gruntowy – 2 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Mieszanka warzywna ( groszek, kukurydza ) – 212 ml

  • Sok z cytryny – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 4 łyżki

Kroki

  • Makaron ryżowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, włożyć do salaterki.
  • Selera umyć, skroić w drobną kostkę dodać do makaronu.
  • Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny, dodać do salaterki.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę dodać do warzyw.
  • Ogórki obrać pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę dodać do pozostałych składników.
  • Serek pokroić w kostkę, dodać.
  • Mieszankę warzywną osączyć z zalewy, dodać.
  • Całość doprawić solą i pieprzem dodać majonez i dokładnie wymieszać. pozostawić w lodówce aby smaki się przemieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*