Tosty z serem pleśniowym i dżemem

Gorące śniadanie na dobry początek dnia.

Szczegóły

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Lista składników

  • Chleb tostowy – 4 szt.

  • Serek pleśniowy biały – 120 g – 1/2 szt

  • Dżem jaki kto lubi – 4 łyżeczki

  • Masło do posmarowania

  • Słonecznik – 2 łyżki

  • Keczup na kleksy

  • Sos czosnkowy na kleksy

  • Szczypiorek do posypania

Kroki

  • Słonecznik uprażyć na patelni 2 – 3 minuty.
  • Chleb posmarować masłem, położyć plastry sera.
  • Między ser nałożyć 2 łyżeczki dżemu.
  • Posypać słonecznikiem i przykryć kromką chleba .
  • Opiekacz rozgrzać, włożyć przygotowane tosty, zapiec na rumiano.
  • Po wyjęciu zrobić kleksy sosem czosnkowym i keczupem, posypać szczypiorkiem.
 

2 komentarze

  1. Ładnie pani ozdabia swoje potrawy, zazdroszczę jedzącym takie śniadanka.

     

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*