Szybkie rogaliki

Proste do wykonania przez każdego . Takie coś do popołudniowej herbaty.

Szczegóły

Liczba porcji

18 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Krem orzechowo – czekoladowy – 190 g

Kroki

  • Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów. na każdego nałożyć porcję kremu.
  • Uformować rogaliki, ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić przygotowane rogaliki i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem, jak kto lubi można zrobić kleks z bitej śmietany.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*