Szampański puch

Ciasto bez pieczenia, lekkie , delikatne, aromatyczne z owocami., przygotuje każdy.

Szczegóły

Liczba porcji

16 szt

Czas przygotowania

40 minut

Calories

Lista składników

  • Ciastka kruche z nadzieniem owocowym – 240 g

  • Ciastka z marmoladą – 9 szt

  • Borówki – 300 g

  • Galaretka o smaku cytrynowym – 2 szt

  • Ser mascarpone – 250 g

  • Śmietanka 30 % – 220 ml

Kroki

  • Ciastka kruche z nadzieniem owocowym układamy w okrągłej blaszce o średnicy – 25 cm.
  • Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklance gorącej gotowanej wody. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , dodać borówki, wyłożyć na ciastka, na wierzchu umieścić ciastka z marmoladą.
  • Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
  • Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*