Ciasto bez pieczenia, lekkie , delikatne, aromatyczne z owocami., przygotuje każdy.
Szczegóły
Liczba porcji
16 szt
Czas przygotowania
40 minut
Calories
Lista składników
Ciastka kruche z nadzieniem owocowym – 240 g
Ciastka z marmoladą – 9 szt
Borówki – 300 g
Galaretka o smaku cytrynowym – 2 szt
Ser mascarpone – 250 g
Śmietanka 30 % – 220 ml
Kroki
- Ciastka kruche z nadzieniem owocowym układamy w okrągłej blaszce o średnicy – 25 cm.
- Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklance gorącej gotowanej wody. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , dodać borówki, wyłożyć na ciastka, na wierzchu umieścić ciastka z marmoladą.
- Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
- Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.