Surówka z kapusty pekińskiej

Szybka do wykonania, smaczna i pożywna.

Szczegóły

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Kapusta pekińska – 1/3 szt.

  • Papryka czerwona – 1/3 szt.

  • Ogórek długi – 1/2 szt.

  • Rzodkiewka – 3 szt.

  • Marchewka – 1 szt.

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do surówek

  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

Kroki

  • Kapustę umyć, poszatkować.
  • Marchewkę obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Rzodkiewkę pokroić w kostkę dodać do kapusty.
  • Ogórka obrać, pokroić w kostkę, dodać do warzyw.
  • Paprykę pokroić w kostkę, dodać do całości.
  • Skropić sokiem z cytryny, doprawić, solą, pieprzem,przyprawą do surówek, dodać oliwę z oliwek i całość wymieszać.
  • Podawać jako dodatek do drugiego dania lub innych potraw.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*