Szybka do wykonania, smaczna i pożywna.
Szczegóły
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Kapusta pekińska – 1/3 szt.
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Ogórek długi – 1/2 szt.
Rzodkiewka – 3 szt.
Marchewka – 1 szt.
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do surówek
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Kroki
- Kapustę umyć, poszatkować.
- Marchewkę obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Rzodkiewkę pokroić w kostkę dodać do kapusty.
- Ogórka obrać, pokroić w kostkę, dodać do warzyw.
- Paprykę pokroić w kostkę, dodać do całości.
- Skropić sokiem z cytryny, doprawić, solą, pieprzem,przyprawą do surówek, dodać oliwę z oliwek i całość wymieszać.
- Podawać jako dodatek do drugiego dania lub innych potraw.