Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Calories
Lista składników
Sałata rzymska – 6 szt
Awokado – 1 szt
Cieciorka w zalewie – 80 g
Kabanosy – 4 laski
Jajka kurze – 3 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Majonez – 2 łyżki
Kiełki świeże – 3 łyżki
Oliwa z oliwek do polania
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Liście sałaty umyć , umieścić w salaterce. Awokado obrać , pokroić w kostkę umieścić na liściach sałaty, doprawić solą i pieprzem.
- Cieciorkę osączyć ułożyć po środku na awokado. Kabanosy pokroić drobno i ułożyć obok cieciorki.
- Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w ćwiartki , ułożyć.
- Paprykę umyć , pokroić w drobną kostkę, ułożyć między jajka.
- Każdą ćwiartkę jajka posmarować majonezem, ułożyć porcję kiełek. Każdą porcję przed podaniem polać oliwą z oliwek.
Treściwa i ślicznie się prezentuje!
Polecam, taka na szybko. 🙂
Bardzo dekoracyjna! Na początku myślałam, że to z TRUSKAWKAMI! Pozdrowienia świąteczne, wszystkiego dobrego 🙂
Dziękuję , Zdrowych, Wesołych Świąt. 🙂