Szybka w przygotowaniu a jednocześnie doskonała w smaku, którą można jeść bez przerwy.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Kalarepa – 1 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Czarna fasola w zalewie – 80 g
Pomidor – 1 szt.
Szczypior – 1/2 pęczka
Ser feta – 150 g
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Kroki
- Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
- Kalarepkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny.
- Pomidor umyć , pokroić w kostkę. Składniki umieścić w salaterce.
- Fasolę , ser feta osączyć z zalewy , dodać.
- Szczypior ściąć , dodać.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do sałatki i jeszcze raz wymieszać , schłodzić.