Gorąca kolacja w kilka minut. Mega pyszne, skusi każdego.
Szczegóły
Liczba porcji
6 szt.
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Szynka wędzona – 8 plastrów
Ser żółty – 8 plastrów
Pieczarki – 15 dag
Cukinia – 1/4 szt.
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Jajko kurze – 2 szt.
Przyprawa zioła polskie – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Tarta bułka do obtoczenia
Kroki
- Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
- Cukinię paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Wymieszać z pieczarkami i ziołami polskimi.
- Jajka wybić roztrzepać.
- Na plaster szynki ułożyć plaster sera.
- Z jednego boku ułożyć porcję warzyw.
- Zwinąć w roladkę, zanurzyć w jajku, tartej bułce, jeszcze raz w jajku i bułce. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut.