Smaczne roladki

Gorąca kolacja w kilka minut. Mega pyszne, skusi każdego.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Szynka wędzona – 8 plastrów

  • Ser żółty – 8 plastrów

  • Pieczarki – 15 dag

  • Cukinia – 1/4 szt.

  • Papryka czerwona – 1/3 szt.

  • Jajko kurze – 2 szt.

  • Przyprawa zioła polskie – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

  • Tarta bułka do obtoczenia

Kroki

  • Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
  • Cukinię paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Wymieszać z pieczarkami i ziołami polskimi.
  • Jajka wybić roztrzepać.
  • Na plaster szynki ułożyć plaster sera.
  • Z jednego boku ułożyć porcję warzyw.
  • Zwinąć w roladkę, zanurzyć w jajku, tartej bułce, jeszcze raz w jajku i bułce. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 20 minut.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*