Pożywna sałatka na apetyczną kolację lub ciekawa propozycja na drugie śniadanie do pracy.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Tortellini – 250 g – 1/2 opakowania
Sałata lodowa – 6 listków
Oliwki zielone – 20 sztuk
Suszone pomidory – 8 szt.
Ser pleśniowy – 120 g – 1/2 opakowania
Słonecznik- 2 łyżki
Fasola czerwona w zalewie – 80 g
Oliwa z oliwek – 4 łyżki
Oliwa z suszonych pomidorów – 3 łyżki
Musztarda – 2 łyżeczki
Miód – 1 łyżeczka
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić , umieścić w salaterce.
- Sałatę umyć, porwać na drobno, dodać do tortellini.
- Oliwki przekroić na połowę. Suszone pomidory pokroić na 4 części , fasolę osączyć, dodać do produktów w salaterce.
- Ser pokroić w kostkę , dodać.
- Słonecznik podprażyć na patelni. Doprawić lekko solą , wymieszać.
- Oliwy wymieszać z musztardą i miodem, polewać przed podaniem sałatki.