Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

Pożywna , sycąca , aromatyczna, zaspokoi największy głód.

Szczegóły

Ilość porcji

8 porcji

Czas przygotowania

45 minut

Lista składników

  • Ziemniaki – 4 – 5 szt.

  • Pstrąg wędzony – 1 szt

  • Oliwki czarne – 25 szt

  • Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt.

  • Kapary – 100 g – 1/2 słoiczka

  • Plastry ananasa z syropu – 4 szt.

  • Jajka kurze – 4 szt.

  • Słonecznik – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

  • Majonez – 3 łyżki

Kroki

  • Ziemniaki ugotować, obrać , pokroić w plastry, ułożyć w salaterce. Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w ćwiartki.
  • Pstrąga obrać , podzielić na drobno dodać do ziemniaków.
  • Oliwki osączyć z zalewy pokroić w ćwiartki , dodać.
  • Ogóreczki pokroić w kostkę, dodać. Kapary osączyć z zalewy , dodać.
  • Plastry ananasa pokroić w kostkę , dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem , dodać do sałaty , wymieszać . Całość posypać słonecznikiem.
  • Podawać z tostami i ćwiartkami jajka.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*