Pożywna , sycąca , aromatyczna, zaspokoi największy głód.
Szczegóły
Ilość porcji
8 porcji
Czas przygotowania
45 minut
Lista składników
- Ziemniaki – 4 – 5 szt. 
- Pstrąg wędzony – 1 szt 
- Oliwki czarne – 25 szt 
- Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt. 
- Kapary – 100 g – 1/2 słoiczka 
- Plastry ananasa z syropu – 4 szt. 
- Jajka kurze – 4 szt. 
- Słonecznik – 3 łyżki 
- Sól, pieprz czarny mielony 
- Jogurt naturalny – 3 łyżki 
- Majonez – 3 łyżki 
Kroki
- Ziemniaki ugotować, obrać , pokroić w plastry, ułożyć w salaterce. Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w ćwiartki.
- Pstrąga obrać , podzielić na drobno dodać do ziemniaków. 
- Oliwki osączyć z zalewy pokroić w ćwiartki , dodać. 
- Ogóreczki pokroić w kostkę, dodać. Kapary osączyć z zalewy , dodać. 
- Plastry ananasa pokroić w kostkę , dodać. 
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem , dodać do sałaty , wymieszać . Całość posypać słonecznikiem. 
- Podawać z tostami i ćwiartkami jajka.