Pożywna , sycąca , aromatyczna, zaspokoi największy głód.
Szczegóły
Ilość porcji
8 porcji
Czas przygotowania
45 minut
Lista składników
Ziemniaki – 4 – 5 szt.
Pstrąg wędzony – 1 szt
Oliwki czarne – 25 szt
Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt.
Kapary – 100 g – 1/2 słoiczka
Plastry ananasa z syropu – 4 szt.
Jajka kurze – 4 szt.
Słonecznik – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Majonez – 3 łyżki
Kroki
- Ziemniaki ugotować, obrać , pokroić w plastry, ułożyć w salaterce. Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w ćwiartki.
- Pstrąga obrać , podzielić na drobno dodać do ziemniaków.
- Oliwki osączyć z zalewy pokroić w ćwiartki , dodać.
- Ogóreczki pokroić w kostkę, dodać. Kapary osączyć z zalewy , dodać.
- Plastry ananasa pokroić w kostkę , dodać.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem , dodać do sałaty , wymieszać . Całość posypać słonecznikiem.
- Podawać z tostami i ćwiartkami jajka.