Sałatka z makaronem z fasoli Mung

Pożywna, smaczna sałatka, która zachwyci domowników i gości.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Makaron z fasoli Mung – 40 g

  • Filet z kurczaka – 1 szt.

  • Pieczarki marynowane – 15 szt.

  • Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Rzodkiewka – 5 szt.

  • Oliwa z oliwek – 3 łyżki

  • Przyprawa gyros – 1 łyżeczka

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filet umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros, usmażyć. Włożyć do salaterki.
  • Pieczarki osączyć , pokroić w ćwiartki. Ogóreczki pokroić w kostkę. Paprykę, rzodkiewkę umyć , pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.
  • Doprawić solą , pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, dodać do sałatki, wymieszać. Pozostawić przynajmniej na godzinę aby smaki się wymieszały.
 

2 komentarze

  1. Oho, następna pyszna sałatka u pani!

     

Skomentuj Zuzka Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*