Pożywna, smaczna sałatka, która zachwyci domowników i gości.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Makaron z fasoli Mung – 40 g
Filet z kurczaka – 1 szt.
Pieczarki marynowane – 15 szt.
Ogóreczki konserwowe małe – 10 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Rzodkiewka – 5 szt.
Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Przyprawa gyros – 1 łyżeczka
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Kroki
- Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filet umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros, usmażyć. Włożyć do salaterki.
- Pieczarki osączyć , pokroić w ćwiartki. Ogóreczki pokroić w kostkę. Paprykę, rzodkiewkę umyć , pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.
- Doprawić solą , pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, dodać do sałatki, wymieszać. Pozostawić przynajmniej na godzinę aby smaki się wymieszały.
Oho, następna pyszna sałatka u pani!
Polecam , szybka w przygotowaniu , moim domownikom bardzo smakowała . 🙂