Sałatka z makaronem ryżowym

Pożywna sałatka na kolację, szybka w przygotowaniu.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Makaron ryżowy 100 g

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Oliwki zielone 20 szt.

  • Oliwki czarne – 20 szt.

  • Korniszony małe – 10 szt.

  • Cebulka konserwowa – 15 szt.

  • Kabanosy małe – 4 laski

  • Oliwa z oliwek 5 łyżek

  • Musztarda sarepska – 2 łyżeczki

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
  • Oliwki pokroić na ćwiartki. Korniszony pokroić w kostkę.
  • Cebulkę pokroić na połowę.
  • Kabanosy pokroić na drobno.
  • Składniki umieścić w salaterce.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, pozostawić aby smaki się wymieszały.
  • Do oliwy dodać sok z cytryny , musztardę, doprawić solą i pieprzem i mieszać aż powstanie sos jednolitej konsystencji, najlepiej w małym słoiczku.
  • Sałatkę przed podaniem polać sosem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*