Sałatka z kiełkami

Aromatyczna sałatka do wykonania w kilka minut.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Kiełki świeże – 50 g

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Kabanosy – 6 lasek

  • Mieszanka warzywna – 212 ml

  • Fasolka biała konserwowa – 212 ml

  • Słonecznik – 2 łyżki

  • Majonez – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
  • Kiełki ułożyć do salaterki.
  • Paprykę pokroić w kostkę, dodać razem z jajkami do kiełków. Kabanosy pokroić na drobno i dodać.
  • Fasolę i mieszankę warzywną osączyć z zalewy dodać do pozostałych składników.
  • Doprawić solą i pieprzem wymieszać.
  • Dodać majonez jeszcze raz wymieszać.
  • Słonecznik uprażyć na patelni, posypać po wierzchu.
 

2 komentarze

  1. Musi być bardzo treściwa, nawet facet by się najadł. A prażony słonecznik zawsze dodaje smaku 🙂

     
    • Marianna

      Sałatka , która już nie wymaga dodatku wędliny,szczególnie gdy dużo osób dba o linię, więc w sam raz gotowa. 😉

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*