Sałatka z kalafiorem

Przepyszna sałatka, którą można podawać na drugie śniadanie jak i na kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Kalafior – 1/2 szt.

  • Seler naciowy – 4 laski

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Ogóreczki konserwowe – 8 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Kabanosy – 5 lasek

  • Cieciorka konserwowa – 80 g

  • Majonez – 2 łyżki

  • Jogurt – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

Kroki

  • Kalafior umyć , rozebrać na różyczki, ugotować.
  • Seler naciowy umyć, pokroić w drobną kostkę.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę.
  • Ogóreczki pokroić w kostkę.
  • Paprykę umyć pokroić w kostkę.
  • Kabanosy pokroić na drobno.
  • Cieciorkę osączyć z zalewy. Składniki dodać do warzyw w salaterce.
  • Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać.
  • Majonez wymieszać z jogurtem dodać do sałatki , wymieszać, pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*