Pasta z awokado

Smaczna pasta do smarowania pieczywa na piątek i nie tylko.

Szczegóły

Liczba porcji

Pasta do posmarowania 6 porcji z bagietki

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Awokado – 1/2 szt.

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Oliwki zielone – 10 szt.

  • Papryka czerwona – 6 pasków

  • Szczypiorek – 1/3 pęczka

  • Majonez – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować , obrać , pokroić w drobną kostkę.
  • Awokado umyć, obrać , pokroić w bardzo drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Oliwki , paprykę ,pokroić w kostkę.
  • Szczypiorek ściąć.
  • Składniki umieścić w miseczce doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.
  • Z bagietki odciąć kromeczki i posmarować pastą.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Chętnie bym taka zrobiła, ale trudno u nas o dobre awokado… Tyle razy się nacięłam, że przestałam kupować 🙁

     
    • Marianna

      Trzeba dobrze sprawdzić awokado nie może mieć czarnych plamek, nie może być zbyt twarde bo to niedojrzałe, trzeba przed kupieniem oderwać ten mały koniuszek jak wygląda świeżo i pozostałe rzeczy są w porządku to powinno być dobre. Ja tak sprawdzam , w zasadzie już tych problemów nie mam . Może Pani tak jeszcze spróbować. Pozdrawiam 🙂

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*