Przepyszna sałatka, którą można podawać na drugie śniadanie jak i na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Kalafior – 1/2 szt.
Seler naciowy – 4 laski
Jajka kurze – 3 szt.
Ogóreczki konserwowe – 8 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Kabanosy – 5 lasek
Cieciorka konserwowa – 80 g
Majonez – 2 łyżki
Jogurt – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Kroki
- Kalafior umyć , rozebrać na różyczki, ugotować.
- Seler naciowy umyć, pokroić w drobną kostkę.
- Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę.
- Ogóreczki pokroić w kostkę.
- Paprykę umyć pokroić w kostkę.
- Kabanosy pokroić na drobno.
- Cieciorkę osączyć z zalewy. Składniki dodać do warzyw w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać.
- Majonez wymieszać z jogurtem dodać do sałatki , wymieszać, pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.