Mega pyszna sałatka zasługuje na królową imprez.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Awokado – 1/2 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Kapary w zalewie – 60 g – 1/2 szt.
Fasola czerwona w zalewie – 80 g – 1 szt.
Rzodkiewka – 6 szt.
Papryka czerwona 1/3 szt.
Ogóreczki korniszony małe – 5 szt.
Oliwki zielone – 15 szt.
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 1 łyżka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę.
- Kapary , fasolę osączyć z zalewy.
- Awokado umyć obrać , pokroić w kostkę.
- Ogóreczki pokroić w kostkę. Składniki umieścić w salaterce.
- Rzodkiewki , paprykę, umyć, pokroić w kostkę, dodać.
- Oliwki pokroić w ćwiartki, dodać do salaterki.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać do sałatki, jeszcze raz wymieszać. Sałatkę pozostawić 1 godzinę aby smaki się wymieszały.