Pyszna, aromatyczna, pożywna, która posmakuje każdemu.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Makaron ryżowy – 100 g
Kapary – 100 g – 1/2 słoiczka
Brokuł – 1/2 szt.
Rzodkiewka – 6 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Oliwki zielone – 20 szt.
Mieszanka warzywna ( kukurydza, fasola czerwona ) – 212 ml
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 3 łyżki
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Kroki
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Brokuł podzielić na różyczki, ugotować.
- Oliwki pokroić w ćwiartki, umieścić w salaterce.
- Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
- Mieszankę warzywną, kapary, osączyć z zalewy.
- Rzodkiewkę pokroić w kostkę.
- Jajka, kapary, rzodkiewkę, mieszankę warzywną , dodać do warzyw w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą, dodać do sałaty , wymieszać.
- Sałatkę schłodzić około 2 godziny aby smaki się wymieszały.
Zestawienie składników jest dość niezwykłe, ale na pewno aromatyczne. Mozna chociaż oczami podjeść i się zachęcić do zrobienia. Pozdrawiam 🙂
Lubię różne połączenie składników ,nawet gdy wydają się zaskakujące, ale efekt smaczny, i o to chodzi. Polecam