Świeże aromatyczne warzywa, smaczny ser feta , delikatne tortellini, to sałatka do pracy na drugie śniadanie.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
10 minut
Lista składników
Tortellini ze szpinakiem – 250 g
Ser feta – 150 g
Ogórek – 1 szt
Pomidor żółty – 1 szt
Papryka czerwona, zielona, żółta – po 1/3 szt
Rzodkiewka – 5 szt
Oliwa z oliwek do polania
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Rzodkiewki , ogórek, umyć , ogórka obrać , pokroić w półkrążki, umieścić w salaterce. Papryki umyć pokroić w kostkę , dodać.
- Pomidora umyć pokroić w kostkę , dodać . Ser feta pokroić w kostkę , dodać.
- Dodać tortellini.
- Doprawić solą , pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać , pozostawić chwilę aby smaki się wymieszały. Każdą porcję przed podaniem, polać oliwą z oliwek.