Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona, doskonałe danie na piątek i nie tylko.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Filet z mintaja – 2 szt.
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy – 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb – 2 łyżeczki
Sól
Rękaw do pieczenia
Kroki
- Filety umyć , skropić sokiem z cytryny.
- Natrzeć przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym, posolić.
- Ułożyć w rękawie.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut.
- Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
Dobrze, ze chociaż można zjeść oczami te pani pyszności 🙂
Czasami to dobrze popatrzeć , gdyż dodaje to chęci aby coś dobrego zrobić. 🙂