Roladki z fileta z kurczaka w serku

Symfonia smaku i aromatu, super obiadowe danie.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka podwójny

  • Serek wiejski – 150 g

  • Śmietana 30 % – 200 ml

  • Pieczarki – 15 dag

  • Suszone pomidory – 6 szt

  • Koperek – 1/2 pęczka

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Zioła polskie – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Masło – 2 łyżeczki

Kroki

  • Filet z kurczaka umyć , przekroić na połowę , lekko rozbić , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
  • Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozpuścić masło ,wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć.
  • Na porcji fileta ułożyć pieczarki oraz suszone pomidory.
  • Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Koperek umyć, ściąć na drobno, wymieszać z serkiem, śmietaną oraz ziołami polskimi, zalać roladki.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut.
  • Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
 

2 komentarze

  1. Ma pani niezwykłą wyobraźnię kulinarną. Zazdroszczę rodzince:)

     
    • Marianna

      Lubię eksperymenty w kuchni i często sprawdzam jakby to smakowało, a później wszyscy oceniają. Polecam bo to wciąga. 🙂

       

Skomentuj Zuzka Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*