Symfonia smaku i aromatu, super obiadowe danie.
Szczegóły
Liczba porcji
4 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Filet z kurczaka podwójny
Serek wiejski – 150 g
Śmietana 30 % – 200 ml
Pieczarki – 15 dag
Suszone pomidory – 6 szt
Koperek – 1/2 pęczka
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Zioła polskie – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Masło – 2 łyżeczki
Kroki
- Filet z kurczaka umyć , przekroić na połowę , lekko rozbić , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
- Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozpuścić masło ,wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć.
- Na porcji fileta ułożyć pieczarki oraz suszone pomidory.
- Zwinąć w roladę , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Koperek umyć, ściąć na drobno, wymieszać z serkiem, śmietaną oraz ziołami polskimi, zalać roladki.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut.
- Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Ma pani niezwykłą wyobraźnię kulinarną. Zazdroszczę rodzince:)
Lubię eksperymenty w kuchni i często sprawdzam jakby to smakowało, a później wszyscy oceniają. Polecam bo to wciąga. 🙂